Falunap 2015.

Falunapi plakát megtekinthető itt: PDF

1. „Falunap"

 

Minden évben július hónap utolsó szombatján (kivéve: 2009. július 18.) kerül megrendezésre az Önkormányzat szervezésében. Helyszíne a Polgármesteri Hivatal melletti községi park és szabadtéri színpad. Délelőtt elsősorban gyermek és sportprogramokra, főzőversenyre kerül sor. Kora délután kezdődik a hivatalos program, polgármesteri megnyitóval és a „Karancsaljáért" kitüntető elismerés átadásával. Ezután kulturális műsor szórakoztatja a szép számú közönséget a kora esti órákig, melyen elsősorban környékbeli nem hivatásos szereplők (énekesek, táncosok, stb.) és együttesek lépnek fel, de minden alkalommal van fő műsorszám, melyen országos hírű sztárvendég az előadó. A „Falunap" szabadtéri bállal zárul a kora hajnali órákban, melyet tűzijáték szokott színesebbé tenni.

A 2008-as Falunap képei

A 2009-es Falunap programja a Hírek menüpontban, valamint a honlap bal oldalán található Naptáron a július 18-i napra kattintva elérhető.

2. Borkóstoló és süteményverseny

Minden év január-február hónapban kerül megrendezésre. A borkóstolón helyileg termett szőlőből készített borokkal lehet részt venni. A borok minősítését szakértő zsűri végzi. A süteményversenyre saját készítésű süteményekkel lehet benevezni, a helyezéseket szintén szakértő zsűri bírálja el.

A rendezvény ideje alatt a közönséget a helyi „Rozmaring" Népdalkör szórakoztatja a népi zenekar kíséretében. A közönségnek lehetősége van a borokat és a süteményeket végig kóstolnia.

3. Szüreti felvonulás

Időszakos rendezvényként október hónap elején szüreti felvonulást és szüreti bált szokott rendezni az Önkormányzat a szüret tiszteletére. A szüreti felvonuláson lovas fogatokon és teherautókon vonulnak végig a községen a felvonulás résztvevői. Esti órákban kezdődik a hajnalig tartó szüreti bál.

Szüreti felvonulás - Rákóczi út

 

karancsalja.hu - Karancsalja Község Önkormányzatának településbemutató weboldala.
Karancsalja Község Önkormányzata © 2006. - Minden jog fenntartva!
Webtárhely szolgáltatás, weblapkészítés: Winkler Informatika Kft.